Manifestacije

Jesen u Kostreni

Jesen u Kostreni kulturna je manifestacija koja će se u 2022. godini održati 21. put za redom. Podrazumijeva kazališne predstave, gostovanja kazališnih skupina iz cijele Hrvatske, ali i šire, koje se održavaju u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. Ova manifestacija svrstala je Kostrenu među zanimljivije destinacije našeg kraja s kvalitetnom ponudom kulturnih događanja.


Proljeće u Kostreni

Proljeće u Kostreni manifestacija je namijenjena djeci i mladima. Obuhvaća kazališne predstave, gostovanja kazališnih skupina iz cijele Hrvatske, koja se planiraju u suradnji s Osnovnom školom Kostrena i Dječjim vrtićem „Zlatna ribica“. 


Kostrensko leto

Kostrensko leto zbir je kazališnih predstava, koncerata i događanja manjeg obima koja se organiziraju u ljetnim  mjesecima, najčešće na otvorenom prostoru.


Mikulna

Mikulna je program obilježavanja dana zaštitnika Općine  Kostrena – sv. Nikole, odnosno tradicijsko događanje s jednodnevnim okupljanjem svih kostrenskih udruga i ustanova i prezentacijom sajanja, donedavno zaboravljenog  kostrenskog običaja prikupljanja stvari za potrebite.


Kino u Kostreni

Kino u Kostreni projekcija je filmskih naslova na otvorenom. Održava se u kontinuitetu od 2018. godine, a uključuje i filmske projekcije za djecu.
U 2021. se održavala se tijekom cijele godine, na otvorenom i u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji.


Dnevni boravak

Dnevni boravak kao prostor druženja, okupljanja, razgovora, prenošenja sjećanja i povijesti Kostrene, njegovanja tradicije i očuvanja baštine postao je platforma za razmjenu iskustava i upravo su u njemu uz pomoć kostrenskih udruga i ustanova stvoreni “Zapisi života”, usmena kostrenska povijest pomorstva, bogata pričama s dalekih putovanja, brigama s kraja, tužnim odlascima i radosnim sastajanjima, životu pomoraca i njihovih obitelji nekad i sad.


Aktivnosti u zajednici

Aktivnosti u zajednici manji su programi namijenjeni ciljanoj publici, djeci, mladima, umirovljenicima, starijim osobama i drugima. Aktivnosti se organiziraju prema potrebi i kroz godinu, a nude različite oblike suradnje između izvođača, udruga, ustanova i publike. Cilj programa je promicanje novih oblika kulturnih izričaja te njegovanje suradnje udruga, ustanova i publike.