O nama

Centar kulture Kostrena javna je ustanova u kulturi čiji je osnivač Općina Kostrena, a 2020. godina bila je prva godina njegovog djelovanja.

Centar je osnovan s ciljem upravljanja budućim interpretacijskim centrom Kuća kostrenskih pomoraca i kulturnim aktivnostima na području Općine, a primaran razlog osnivanja prezentacija je kostrenske pomoračke i kulturne baštine.

Centar se bavi organizacijom događanja na različitim područjima kulture, njegovanjem, razvijanjem i unapređivanjem svih oblika kulturnog i umjetničkog stvaralaštva te organiziranjem i održavanjem kulturno–umjetničkih radionica, predstava, koncerata, predavanja, izložbi i sličnih manifestacija.

Centar svoje programe realizira na području glazbene, scenske i likovne umjetnosti te promovira i prezentira tradicijsku baštinu. Radom Centra pruža se mogućnost objedinjavanja cjelogodišnjeg programa i čvršće suradnje s kostrenskim udrugama u kulturi te se otvora vrata cjelovitom promišljanju, osmišljavanju i očuvanju zavičajne baštine i kulturnog identiteta Kostrene.

Misija

Centar kulture Kostrena javna je ustanova u kulturi koja promiče kulturu i umjetnost, omogućava mještanima Kostrene kvalitetno provođenje slobodnog vremena te zadovoljava potrebu za kulturnim događanjima mještana svih dobnih skupina.

Vizija

Centar kao čuvar pomoračke i tradicijske baštine mjesta te središte kulturnog života Kostrene, s visokom razinom kvalitete umjetničkog programa i snažnim utjecajem na kulturno promišljanje mjesta.

Organizacija

U Centru kulture Kostrena zaposleni su:

Borka Reljac, ravnateljica, borka.reljac@ckk.hr

Viktor Brusić, suradnik (vježbenik) za programske aktivnosti Kuće kostrenskih pomoraca i programe u kulturi, kkp@ckk.hr