O nama

Centar kulture Kostrena je javna ustanova u kulturi čiji je osnivač Općina Kostrena s ciljem jačanja kulturnog identiteta Kostrene.

Centar kulture Kostrena osnovan je 2020. godine s ciljem upravljanja Interpretacijskim centrom Kuća kostrenskih pomoraca i kulturnim aktivnostima na području Općine Kostrena te prezentacijom kostrenske pomorske i kulturne baštine.

Centar se bavi organizacijom događanja na različitim područjima kulture, njegovanjem, razvojem i unapređivanjem svih oblika kulturnog i umjetničkog stvaralaštva te organiziranjem i održavanjem kulturno–umjetničkih radionica, predstava, koncerata, predavanja, izložbi i sličnih manifestacija.

Centar svoje programe realizira na području glazbene, scenske i likovne umjetnosti te promovira i prezentira tradicijsku baštinu. Radom Centra pruža se mogućnost objedinjavanja cjelogodišnjeg programa i čvršće suradnje s kostrenskim udrugama u kulturi te se otvora vrata cjelovitom promišljanju, osmišljavanju i očuvanju zavičajne baštine i kulturnog identiteta Kostrene.

Misija

Centar kulture Kostrena je javna ustanova posvećena promicanju kulture i umjetnosti te pružanju kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena mještana Kostrene, obogaćujući kulturni život zajednice i zadovoljavajući interese svih generacija.

Vizija

Centar kulture Kostrena čuvar je pomorske i tradicijske baštine mjesta te središte kulturnog života Kostrene, s visokom razinom kvalitete umjetničkog programa i snažnim utjecajem na kulturno promišljanje mjesta.

Organizacija

U Centru kulture Kostrena zaposleni su:

Belma Džomba, ravnateljica, belma.dzomba@ckk.hr

Viktor Brusić, suradnik (vježbenik) za programske aktivnosti Kuće kostrenskih pomoraca i programe u kulturi, kkp@ckk.hr