Projekti

Stori po svoju

Trajanje: veljača 2021. – veljača 2023.

Nadležno tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“

Cilj projekta: Cilj projekta je razviti sustav STEAM obrazovanja djece i mladih u svrhu stvaranja jednakih obrazovnih prilika za sve, socijalnog uključivanja i povećanja društvenog angažmana djece i mladih u lokalnoj zajednici.

Projektne aktivnosti: Stori po svoju je pilot program socijalnog uključivanja djece i mladih. Programom se djecu i mlade uvlači u makers kulturu, senzibilizira ih se za snažniji društveni angažman i stvara se okruženje u kojem uče djelujući u lokalnoj zajednici, povećavajući kvalitetu života lokalne zajednice i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Sudionicima će se ponuditi preko 40 programa, a imat će mogućnost istražiti svoje interese i upoznati vršnjake s kojima će podijeliti iskustvo stvaranja.

Partneri: Općina Kostrena (nositelj), Grad Rijeka, Grad Kraljevica, Centar kulture Kostrena

Program iz kojeg se sufinancira: Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam)

Vrijednost projekta: 2.770.380,00 kuna (100% financiranje iz EU fondova)

Kontakt osoba: Martina Zekić, martina.zekic@ckk.hr