Dvije sjajne glazbene večeri oduševile kostrensku publiku

21. srpnja 2024. | Novosti

Kostrena je i ovog ljeta nezaobilazno odredište kada je u pitanju dobra zabava i sjajne manifestacije, a “Jedna noć u Kostreni” i “Kostrenska noć” svakako su opravdale takav status.

Na prostoru Žurkova prve glazbene večeri pred publiku su stali Zorica Kondža, Tedi Spalato, Oliver Jakovčev Berekin, Alen Polić, Karin Kuljanić, Dino Antonić, Katja Budimčić Sabljar, Neven Barac, Melanija, Joso Butorac, Klapa Tić i Božidarka Matija Čerina. Nastupili su uz pratnju nagrađivanog festivalskog orkestra kojeg čine Ivan Pešut, Ivan Popeskić, Leonard Berisha, Dino Ivelja, Matko Basara i Luka Vrbanec, pod ravnanjem Zvonimira Radišića, a voditelji programa bili su Barbara Udovičić i Robert Ferlin.

Uz brojne poznate hitove koje je odlično raspoložena mnogobrojna publika pjevala u glas s izvođačima, na festivalskom repertoaru se našla i nova skladba o Kostreni “Moja Kostrena”, koju je izvela Katja Budimčić Sabljar. Također premijerno, prikazan je i video spot skladbe “Kostreno moja” u izvedbi klape Baladur, pjesme čiji je prepjev premijerno izveden na prošlogodišnjem izdanju festivala. Mladi kostrenski festival “Jedna noć u Kostreni” već sada, drugu godinu održavanja, visoko je podigao ljestvicu i ispisuje predivnu glazbenu razglednicu s pjesamama o Kostreni.

U nastavku večeri publika je mogla i zaplesati uz Dina Antonića i njegov trio i uživati u gastronomskoj ponudi kao i rukotvorinama i umjetničkim djelima vrijednih domaćih autora.

Nakon prekrasne festivalske večeri, druge sjajne glazbene večeri na kostrenskoj pozornici nastupila je Jelena Rozga. Unatoč razlikama u glazbenim žanrovima, oba su programa donijela izvanrednu energiju i zabavu i oduševila posjetitelje Kostrene.

Već na početku večeri rijeke ljudi slijevale su se u uvalu Žurkovo, a s prvim taktovima grupe Brevis publika je ispunila čitav prostor parkirališta kako bi dočekala zvijezdu večeri. Nekoliko tisuća posjetitelja dva sata je pjevalo je skupa s Rozgom pa je razmjena dobre energije rezultirala odličnim koncertom.

“Kostrensko leto” će i u narednih mjesec dana ponuditi brojne zanimljive programe, poput kviza s popularnim Deanom Kotigom, Kina u Kostreni i koncerta Matije Cveka koji će zaključiti ovogodišnji ljetni program.

“Jednu noć u Kostreni” i “Kostrensku noć” organizirali su Turistička zajednica Općine Kostrena, Centar kulture Kostrena uz potporu Komunalnog društva Kostrena. Pokrovitelji manifestacije Kostrensko leto su Općina Kostrena, Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica.