Kostrena pokazala veliko srce!

10. siječnja 2021. | Novosti

Iako je prošlogodišnja Mikulna otkazana, kao i sva uobičajena blagdanska druženja, dio aktivnosti, i to onih najvažnijih, ipak je održan.

Od samog početka važan dio Mikulne jest „sajanje“, stari običaj pomoračke Kostrene vezan uz blagdan svetoga Nikole. Po uzoru na njegova dobra djela nekad su kostrenski pomorci, članovi Bratovštine sv. Nikole, išli po kućama i prikupljali pomoć i milodare za one pomorce koji više nisu mogli ploviti i obitelji koje su ostale bez svojih hranitelja.

Sajanje se prilagodilo duhu vremena i na ovaj se način pomaže članovima zajednice kojima je to najpotrebnije. Kostrena je ove godine “sajala” za Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21, čija je članica i mala Kostrenka Ana Marot, polaznica Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. Ana je vedra i vesela četverogodišnjakinja, a Udruga Rijeka 21 pomaže njoj i njezinoj obitelji u lakšem svladavanju životnih prepreka.

Sajalo se cijelog prosinca, a donacijama koje su se uplaćivale na račun Udruge prikupilo se 10.445 kn. Članovi udruge iskreno se i od srca zahvaljuju svima koji su pripomogli na bilo koji način.