Održano 21. izdanje Međunarodne likovne kolonije Velog pinela

24. lipnja 2024. | Novosti

Pobjednica 21. Međunarodne umjetničke kolonije je Larisa Dragelj čiji je pejzaž dobio nagradu Grand Prix.

Međunarodna umjetnička kolonija koja se održava u Kostreni već više od dva desetljeća u organizaciji udruge Veli pinel, okupila je sedamdesetak umjetnika, amatera i profesionalaca, iz Hrvatske, Italije, Francuske, Ukrajine i Rusije.

Dio slikara izložio je gotove radove koji su nastali ranije, a dio je radove stvarao u najpopularnijoj kostrenskoj uvali Žurkovo u kojem je na kraju likovnog dana bilo izloženo više od stotinu radova.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Kostrena koja je osigurala novčane nagrade za pobjedničke radove koje je birao četveročlani stručni žiri –  slikari Edi Gustin, Matko Kezele i Ankica Bijelić te direktorica TZO Kostrene Jelena Anđelić.

Po mišljenju struke ukupna pobjednica 21. Međunarodne umjetničke kolonije je Larisa Dragelj čiji je pejzaž dobio nagradu Grand Prix, s kojom je mlada umjetnica dobila novčanu nagradu u vrijednosti 600 eura. Prvo mjesto i 300 eura pripalo je Ivi Starac, također za pejzaž. Zalazak u Žurkovu, kojeg je naslikala Đurđica Buza, osvojio je drugo mjesto i 200 eura, a diptih Sabine Stojanović treće mjesto i 100 eura.