Potpisani prvi ugovori za provođenje edukacija u projektu “Stori po svoju”

20. listopada 2021. | Novosti | Stori po svoju

U Općini Kostrena potpisani su prvi ugovori za usluge edukacija na projektu “Stori po svoju”, pilot programu socijalnog uključivanja djece i mladih. Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreću aktivnosti projekta “Stori po svoju”, kojim se djeci i mladima želi osigurati bolje uvjete obrazovanja, približiti STEAM područje i potaknuti ih na socijalno uključivanje i društveni angažman u lokalnoj zajednici.

U postupku javne nabave odabrani su Centar tehničke kulture Rijeka za edukacije u STEAM području, Zajednica ponuditelja koju čine Udruga za razvoj civilnog društva SMART i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava za radionice osobnog i profesionalnog razvoja te  RI ROCK j.d.o.o. za organizaciju radionica u području kulture.

U tijeku je postupak Javne nabave i za preostale dvije grupe edukacija – poduzetništvo te održivi razvoj i društveni angažman.

Ugovore su potpisali načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić, izvršna direktorica Udruge za razvoj civilnog društva SMART Zvijezdana Schulz Vugrin, predsjednica koordinacijskog tima SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava Tina Kovačić  i članica uprave RI ROCK j.d.o.o. Jelena Martinčić.

Prijavitelj i nositelj projekta je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena koji je zadužen za upravljanje projektom čije je trajanje do veljače 2023. godine. Ukupna odobrena sredstva iznose nešto preko 2,7 milijuna kuna, a projekt se financira u ukupnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ravnateljica Centra kulture Kostrena ovom je prilikom najavila dinamiku kojom će se projekt razvijati u idućim mjesecima: “Nakon potpisivanja ugovora slijedi kreiranje plana održavanja radionica te provođenje radionica za koje vjerujemo da kreću kroz petnaestak dana. Prvi ciklus radionica mora završiti do kraja ožujka 2022. godine, tako da nas čeka vrlo intenzivan period“.

U STEAM području predviđeno je održavanje 15 tematskih radionica u dva ciklusa i to Makers radionica, Robotika, Razvoj IT rješenja, Robotika i programiranje za najmanje, Game studio, Izrada terenske društvene igre, Grafički dizajn, Digitalna fotografija, Digitalna ilustracija, Radionica animacije, 3D modeliranje, Maketarstvo, Digitalno pripovijedanje, Radionica stripa te Radionica izrade slikovnice.

Radionice u području osobnog i profesionalnog razvoja provest će se kroz dva ciklusa u 5 tematskih radionica: Osobni i profesionalni razvoj, Kako uočiti i odgovoriti na potrebe lokalne zajednice, Društveno poduzetničke inicijative, Aktivno građanstvo i Društveni angažman. Područje kulture obuhvaća 4 vrste radionica u dva ciklusa: plesne, likovne, keramičarske i radionice glazbe.

Projekt “Stori po svoju“, namijenjen je djeci i mladima u dobi do 29 godina s područja Urbane aglomeracije Rijeka. Prijave za radionice bit će objavljene na mrežnim stranicama Centra kulture Kostrena, portalu Naša Kostrena te na društvenim mrežama projekta kao i na mrežnim stranicama partnera projekta.