Sudionici programa nordijskog hodanja posjetili Kuću kostrenskih pomoraca

14. travnja 2024. | Novosti

Program nordijskog hodnja “Korakom do zdravlja”, i ovoga je puta u Kostrenu privukao brojne ljubitelje nordijskog hodanja koji su uživali u lijepom danu, ljepotama Kostrene i u posjetu Kući kostrenskih pomoraca.

Nakon okupljanja na Žurkovu i tradicionalnih vježbi zagrijavanja, sudionici su u sklopu programa pod nazivom Korakom do zdravlja” – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, krenuli na pohod novom atraktivnom Stazom kostrenskih pomoraca. Nova je staza obuhvatila neke nove, do sada neobuhvaćene lokacije, a posebnost je ovoga puta bio posjet Interpretacijskom centru Kuća kostrenskih pomoraca.

Hodači su uz stručno vodstvo saznali puno zanimljivih priča o Kostreni i njezinim pomorcima. Osim zanimljivim pričama o  hodače smo počastili popularnim kostrenskim jestivim suvenirom “Kostrenskom tortom”, slasticom čija je receptura također inpirirana morem.

Program zajednički organiziraju TZO Kostrena, KŠR Gorovo i Nordic Walking Team-a Opatija, a ove nedjelje pridružio im se Centar kulture Kostrena.