Svjetski dan pisanja pisama u Kući kostrenskih pomoraca

9. svibnja 2024. | Novosti

Zanimljivim aktivnostima u Kući kostrenskih pomoraca obilježit ćemo Svjetski dan pisanja pisama.

U subotu, 11. svibnja, Centar kulture Kostrena obilježit će Svjetski dan pisanja pisama. Osim što pisanje pisama ima poseban šarm, koji ne može zamijeniti ni jedna digitalna poruka, u neka davna vremena pisma su za kostrenske pomoračke obitelji predstavljala jedini oblik komunikacije tijekom dugih perioda razdvojenosti.

Kuća kostrenskih pomoraca u subotu će biti otvorena od 10:00 do 17:00 sati, a osim razgleda postava Kuće posjetitelji će imati priliku okušati se i u pisanju pisama. Cilj događaja je promicanje umijeća pisanja pisama te istovremeno predstavljanje povijesti i životnih priča Kostrene.

Posjetitelji će moći napisati svoje pismo i uz našu pomoć poslati ga kome žele ili ga ostaviti u Kući kako bi sudjelovali u natječaju za najljepše pismo i vrijedne darove. Izbor najljepšeg pisma povjeren je našoj kostrenskoj pjesnikinji Branki Kržik Longin koja je svojim pismom prije nekoliko godina pobijedila na sličnom natječaju.

Posjetitelji će također moći sudjelovati u besplatnim radionicama lijepog pisanja. Radionice kaligrafije održat će se u 10:00 i 12:00 sati, uz prethodnu prijavu na našu e-adresu kkp@ckk.hr.

Svi koji ne budu u mogućnosti posjetiti Kuću kostrenskih pomoraca, svoje pismo moći će dostaviti u digitalnom obliku na istu e-adresu tijekom subote i nedjelje. Najljepše pismo bit će objavljeno na našim društvenim mrežama, a autor će osvojiti poklon paket koji uključuje kišobran, platnenu torbu i olovku s obilježjima Kuće kostrenskih pomoraca.

Ovo je izvrsna prilika za oživljavanje umijeća pisanja pisama i upoznavanje s poviješću Kostrene.