U Kostreni održana promocija knjige „43º stupnja na lijevo“ Arona Baretića

15. lipnja 2024. | Novosti

Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Barbari ugostila je pisca Arona Baretića promovirajući njegovu knjigu „43º stupnja na lijevo“.

Aron Baretić – ABe, kapetan je duge plovidbe iz Rijeke, rođen 1965. Iza sebe ima trideset i pet godina pomorskog staža, autor je nekoliko knjiga poezije, proze i kombinacije tih žanrova. Treća je generacija pomoraca u obitelji, a njegovu ljubav prema plovidbi naslijedili su i sinovi, od kojih je jedan također pomorac. Kroz svoj književni opus, uključujući i ovu knjigu, Baretić istražuje život na brodu, međuljudske odnose te dublji smisao života kao svojevrsnu plovidbu za svakoga od nas.

Aron Baretić- ABe

Ovo je bio Baretićev prvi posjet Kostreni. Tijekom večeri, književni gost je pričao o svojim iskustvima plovidbe svjetskim morima, životu među ljudima raznih nacija, vjera i običaja, te o temama rastanaka i povratka. U svojim zanimljivim pričama iz cijelog svijeta, pisanim jezikom pomorca, Baretić otkriva ne samo putopisne detalje već i tehničke podatke o raznim vrstama brodova. Kroz njegove priče, ističu se susreti s ljudima koji su ga posebno dojmili, naglašavajući vrijednost tih iskustava.

Uz zanimljivu promociju važno je naglasiti da ABe svoje knjige ne prodaje već ih uz posvetu daruje, tako su i posjetitelji kostrenske promocije na dar dobili ovu zanimljivu putopisnu zbirku.